PilatesBody

Franklin Methode ™

Wat is de Franklin Methode ™?

Sidebend

  De methode heeft als basis o.a. de ideokinesis van Mabel Todd. Via alle mogelijke zintuigen, beeldspraak, aanrakingen, anatomische belichaming wordt de functionaliteit van de beweging beïnvloed om zo de beweging zelf te verbeteren. Tijdens de constructieve rust proberen we via bewegende beelden voorstellingen in te laten werken op ons lichaam. Deze beelden zijn altijd in beweging aangezien ons lichaam voor een groot deel bestaat uit vloeistof die ook steeds in beweging is. Rollen over de Franklin balletjes is een heerlijke manier om zelf spanningen te doen wegsmelten en daarna opnieuw vrijer te bewegen. Met de Franklin rekken kunnen vervolgens spier versterkende en verlengende oefeningen gedaan worden.  De Restore & Release lessen bij PilatesBody zijn gebaseerd op de Franklin Methode.

Voordelen?

  Eric Franklin heeft vele one-liners, eentje ervan is: "You become what you think you are". Wat zoveel wil zeggen als: hoe je jezelf voorstelt, hoe je voorstelt hoe je bv een beweging uitvoert, zo zal jij, of de beweging ook worden. Met positieve beeldspraak veranderen we de kwaliteit van onze bewegingen, het beeld dat we over onszelf hebben. Door te begrijpen hoe het fysiologische verloop van een beweging normaal is en te leren voelen (ons opnieuw in verbinding te stellen met ons eigen lichaam) worden ons werktuigen aangeboden om ons lichaam zelf te veranderen. Natuurlijk moeten we eerst kunnen vaststellen wat we wensen te veranderen. Zonder zelfbesef, kan geen enkele verandering een blijvend effect hebben.

Voor wie?

  Iedereen die meer lichaamsbewustzijn wenst, zijn levenskwaliteit wil verbeteren, de kwaliteit en functionaliteit van dagelijkse bewegingen wil optimaliseren om zo efficiënt mogelijk te bewegen en zo minder slijtage op de gewrichten te bekomen!

Eric Franklin

  Geboren in Zwitserland in 1957 en nu pendelend tussen New York, Zwitserland en de rest van de wereld, komt zijn verhaal toch een beetje overeen met Joe’s verhaal: een zoeker! Als jonge danser door een leraar een ‘bananenrug” genoemd en alle soorten manieren gezocht om die rug te veranderen en een beter danser te worden. Hij breidde zijn methode verder uit van de danswereld naar menselijk bewegen in het algemeen. Je kan verschillende boeken van zijn hand terugvinden op het internet waaronder bv Dynamic Alignement through Imagery. Al zijn boeken zjin geïllustreerd met inspirerende tekeningen! Het Franklin Instituut bevindt zich in Zwitserland maar Eric reist de wereld rond om workshops en opleidingen te verzorgen.