PilatesBody

Hallo, ik ben Ilse,

Sidebend

  een Belgische inwijkeling in Zeeland,  nu al 17 jaar actief als Pilates lesgeefster en volledig gediplomeerd Stott Pilates Trainer Level 2 sinds 2007.  In het  najaar van 2013 verhuisde ik mijn Pilates studio ESDpilates naar Middelburg om in mijn vrije tijd van de schoonheid van de Zeeuwse kust en rust te genieten.

  Van opleiding oorspronkelijk Licentiate Handels- Financiële en Consulaire Wetenschappen maar het bijberoep, hiphop lesgeefster, nam al snel de overhand. Via de dans kwam ik in contact met Pilates. Aangezien de osteopaat mij regelmatig mocht manipuleren dankzij een hypermobiel bekken, bracht Pilates me de mogelijkheid buik, onderrug en billen te verstevigen en zo minder snel “vast te komen zitten”.

  In 2004 volgde ik mijn eerste Pilates matcursus in Ground Control Pilates. Uit de dansvereniging EastSideDance, vloeide ESDpilates voort. Het jaar nadien startte ik de Stott Pilates opleiding waar ik in Level 1 naast Mat, eveneens werd opgeleid op alle apparaten: Reformer, Cadillac, Chair en Barrels. 2 jaar nadien, na het slagen in het Advanced examen rondde ik de volledige opleiding af in Level 2. Ondertussen had ik de matopleiding eveneens herhaald (Basic tot Advanced) in de klassieke Pilates methode bij Yvonne Schuller in Studio Zuid te Eindhoven en mag mezelf eveneens Classical Mat Advanced Trainer noemen.

  Voor de hiphoplessen maakte ik jaarlijks een tripje naar LA om me te laten onderdompelen in de nieuwste coole moves en choreos. Iedere ochtend stond er eveneens een privé training op het programma bij Studio Darien, the Vertical Workshop of AngelCityBodyKinetics. 3 klassieke pilates studios waar ik trainde bij Darien Gold, Shari Berkowitz en Marie-José Blom. Alle 3 grote Pilates dames , maar de laatste heeft eveneens een grote invloed gehad op mijn pilatesbelevenis en verdere ontwikkeling. In verscheidene workshops en master programs die ik bij haar volgde, verweeft zij nog een ruimere visie van werken met het menselijk lichaam in haar Pilates lesgeven.

  Via Yvonne en MJ raakte ik bekend met de Franklin methode en zo startte ik in 2012 de basis opleiding in deze laatste methode in Duitsland en ben ondertussen  Bewegingscoach in de Franklin Methode Level 1.  

  Als lesgever blijf je maar kennis vergaren want telkens als je denkt, nu weet ik weer meer, realiseer je je dat je nog steeds zoveel niet weet...